Домът на хумора и сатирата, или както още го наричат – Веселата къща, е уникален по рода си център на смеха и забавата, показващ различните лица на габровци – весели, пресметливи, стиснати и работливи. Още пред вратата ще ви посрещнат Хитър Петър, яхнал своето магаренце, великият комик Чарли Чаплин и вечният тандем Дон Кихот и Санчо Панса.

Домът е създаден е през 1972г. на 1 април – международния ден на шегата и днес побира творби на художници и скулптори от цял свят в постоянни и временни експозиции. В осемте зали на Веселата къща човек може да се посмее пред кривите огледала, да се снима с габровската котка с отрязана опашка – символ на габровския карнавал, да чуе бурни аплодисменти, предназначени единствено за него, да добави анекдот към банката с вицове и какво ли още не…

Тук можете да си купите чаша за неканени гости или сверите часовника си по габровското време. Когато си тръгвате, със сигурност ще отнесете част от габровския хумор със себе си, но не забравяйте, че светът е оцелял, защото се е смял!